تحولات منطقه

تولیت آستان قدس رضوی گفت: ثمره فعالیت‌های علمی و پژوهشی پژوهشگران باید در جامعه امتداد و در زندگی روزمره مردم ظهور و بروز داشته باشد.

ثمره فعالیت‌های علمی پژوهشگران باید در جامعه و زندگی مردم بروز داشته باشد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی صبح امروز در دیدار جمعی از مدیران، اساتید و پژوهشگران بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس ضوی که با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در فضای باز مدرسه خیرات خان حرم مطهر امام رضا(ع) انجام شد، با بیان اینکه فرهنگ از دغدغه‌های اصلی بنده در آستان قدس رضوی است، اظهار کرد: مضجع نورانی حضرت رضا(ع) مرکز نور و روح تمام عالم دنیا و عقباست؛ اما صرف نظر از این جایگاه قدسی، مجموعه عظیم آستان قدس رضوی را به منزله یک کالبد می‌بینیم که برای تحرک و خلق آثار و برکات باید روح داشته باشد، روح کالبد آستان قدس رضوی بنیاد پژوهش‌های اسلامی است.
وی با تأکید بر اینکه بنیاد پژوهش‌های اسلامی در تمام حوزه‌های آستان قدس رضوی باید حضوری فعال و تأثیرگذار داشته باشد، گفت: این بنیاد برای بخش‌های مختلف آستان قدس رضوی باید سخن، ایده و برنامه داشته باشد زیرا ما معتقدیم اسلام مکتبی است که در تمام شئون فردی، اجتماعی، مادی و معنوی انسان سخن دارد و دینی شخصی و محصور به یکسری عبادات فردی نیست.
حجت الاسلام والمسلمین مروی با اشاره به روایت «فَإِنَّ النّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعُونا، مردم اگر زیبایی‌های سخن ما را بدانند، بی‌گمان از ما پیروی می‌کنند»، رسالت بزرگ بنیاد پژوهش‌های اسلامی را تحقق این مهم دانست.

ضرورت مسئله شناسی اجتماعی در فعالیت‌های پژوهشی
حجت الاسلام و المسلمین مروی اولویت بندی در برنامه‌های پژوهشی و توجه به نیازهای فکری و علمی بخش‌های مختلف آستان قدس را لازمه موفقیت بنیاد پژوهش‌ها معرفی و با اشاره به اهمیت مسئله شناسی اجتماعی در فعالیت‌های پژوهشی ابراز کرد: مسئله شناسی صحیح، هنر بزرگ علمای موفق تشیع بوده است، علمای بزرگ ما از مسائل مردم فارغ نبودند و در فعالیت‌های پژوهشی باید به این مهم توجه داشت، نوآوری در پژوهش‌ها در گروی مسئله شناسی است.
وی تولید علم در حوزه‌های علوم انسانی و معرفتی، شناسایی نخبگان و پژوهشگران برتر، پرورش و تربیت پژوهشگران نخبه ملی و بین المللی و حضور فعال در کتابخانه و مخزن کتب خطی آستان قدس و استخراج تراث شیعه از این کتب و نشر آن منطبق بر ادبیات روز را از دیگر وظایف بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس معرفی و اظهار کرد: این بنیاد منسوب به عالم آل محمد حضرت رضا(ع) است و باید در حد خود نمایانگر علم و دانش رضوی باشد؛ این بنیاد باید از سایر مراکز فرهنگی کشور متمایز و الگویی برای آن‌ها باشد و به یک نشان برتر مبدل شود که پژوهشگران جهان اسلام افتخار خود را همکاری با این بنیاد بدانند.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی باید به جایگاهی برسد که رهبر معظم انقلاب برای این بنیاد همان تعبیری را به‌کار ببرند که امام خمینی(ره) در خصوص کتاب‌های شهید مطهری فرمودند؛ برای بنیاد هم رهبر معظم انقلاب بفرمایند «من تمام کتاب‌هایی که بنیاد پژوهش‌های آستان قدس منتشر می‌کند، تأیید می‌کنم و مفید است» این هدف و چشم‌اندازی است که باید برای رسیدن به آن تلاش کنیم.
وی با اشاره به حوزه علمیه کهن، دانشگاه‌های برجسته، علما و اساتید فرهیخته خطه خراسان تحقق اهداف بنیاد پژوهش‌های اسلامی را ممکن دانست.

لزوم تأثیرگذاری فعالیت‌های پژوهشی در زندگی اجتماعی
حجت الاسلام والمسلمین مروی در بخش دیگری از سخنان خود به تمدن سازی پیامبر گرامی اسلام(ص) در دوران جاهلیت اشاره و اظهار کرد: پیامبر گرامی اسلام(ص) با پشتوانه قرآن تمدنی بزرگ را در عهد جاهلیت و در میان قبایل وحشی پایه گذاری کرد، این خروجی کار پیغمبر(ص) بود؛ امروز نیز فعالیت‌های علمی و فرهنگی باید در جامعه بروز و نمود داشته باشد.
تولیت آستان قدس رضوی ضمن تأکید بر ضرورت مسئله محوری و پاسخ دهی به مسائل و چالش‌های جامعه در فعالیت‌های پژوهشی، هدف تمام اقدامات بنیاد پژوهش‌های اسلامی را نشر معارف رضوی و در نهایت تربیت جامعه اسلامی دانست و ابراز کرد: ثمره فعالیت‌های علمی و پژوهشی باید بر تربیت و فرهنگ جامعه تأثیرگذار باشد؛ کارهای علمی، پژوهشی و تحقیقاتی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس باید در جامعه امتداد داشته باشد و در زندگی روزمره مردم خود را نشان دهد.
گفتنی است، در ابتدای این دیدار که بیش از ۳ ساعت به طول انجامید، حجت الاسلام والمسلمین محمدحسن مهدوی مهر رئیس سازمان علمی و فرهنگی و حجت‌الاسلام سید محمود مرویان حسینی رئیس بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گزارشی از فعالیت‌های علمی و پژوهشی مجموعه‌های متبوع خود ارائه و در ادامه تعدادی از پژوهشگران حوزه‌های مختلف بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند.
همچنین در این جلسه از دومین جلد دایرةالمعارف آستان قدس رضوی با حضور حجت الاسلام والمسلمین مروی تولیت آستان قدس رضوی رونمایی شد.

منبع: آستان نیوز

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.